Erişilebilirlik

Bush Göçmenlik Reformunda Kararlı


Latin Amerika gezisinin son durağı olan Meksika’ya giden Başkan Bush, göçmenlik konusunda ortak bir çözüm bulunması konusunda söz verdi.

Dün Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon’la görüşen Bush, Amerika’ya kaçak giren Meksikalılar konusunu ele aldı.

Calderon’un, Meksika sınırında daha sıkı denetim konusundaki hassasiyetini öven Başkan Bush, Amerika’nın da kapsamlı göçmenlik reformu için harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Meksika-Amerika ilişkileri, Bush’un, Meksika sınırına bin 100 kilometre uzunluğunda duvar örmesine ilişkin yasayı onaylamasından bu yana gerginleşmişti. Sabırlarının azaldığını söyleyen Calderon ise, Amerika’nın Meksika sınırına duvar inşa etme girişimini eleştirdi ve Amerika’ya kaçak girişlerin bu yöntemle engellenemeyeceğini söyledi.

'Reform İşçi Haklarını Kısıtlıyor'

Amerikalı bir medeni haklar örgütü, Bush yönetiminin hazırladığı yeni göçmenlik reformunda çok sayıda hata olduğunu ve bir reform olarak örnek gösterilemeyeceğini savundu.

Bir hukuk danışma merkezi tarafından hazırlanan yeni rapora göre, Kongre’de görüşülen misafir işçi programı, işverenlere geniş yetkiler verirken, işçileri kötü muameleye maruz bırakıyor.

Raporda misafir işçilerin hakları konusuna az vurgu yapıldığı ve programın baştan aşağı değişmesi gerektiği belirtiliyor.


XS
SM
MD
LG