Erişilebilirlik

Bush Latin Amerika Gezisine Başladı


Başkan Bush altı gün sürecek Latin Amerika gezisine Brezilya’dan başladı. Bush, ziyareti süresince bölgede demokrasi ve serbest ticareti teşvik etmeye çalışacak.

Bush ve Brezilya Cumhurbaşkanı Lula da Silva’nın, şeker kamışından etanol üretilmesi konusunda işbirliğini görüşmeleri bekleniyor.

Bush’un ziyareti Latin Amerika’da büyük protestolara neden oluyor. Brezilya’da dün yüzlerce kişi bir madeni, bir etanol üretim tesisini ve diğer bazı binaları işgal etti. Kolombiya’nın Cali kentinde de öğrenciler gösteri düzenledi.

Bu arada Kolombiyalı gerillaların Bush’un ziyareti sırasında saldırı düzenlemek istediği iddia edildi. Kolombiya emniyet müdürü, ziyaret sırasında gerekli tüm önlemlerin alındığı güvencesi verdi.

Bölgeye yaptığı ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan Bush, bu ülkelere, Amerika’nın dostça komşuluk yürüttüğü ve yoksullukla ilgilendiği mesajı vereceğini söyledi. Beyaz Saray yetkilileri de, Bush yönetiminin başından beri Washington’un Latin Amerika’ya 2 milyar Dolar’a yakın yardım yaptığını açıkladı.
XS
SM
MD
LG