Erişilebilirlik

Afganistan'da İntihar Saldırısı


Afganistan'ın doğusundaki Celalabad kenti yakınlarında hareket halindeki bir Amerikan askeri konvoyuna bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısında en az sekiz Afgan sivilin öldüğü bildirildi.

Amerikalı yetkililer, önceki açıklamalarında ölü sayısının 16 olduğunu bildirmişti, ancak bu sayı daha sonra neden verilmeden düzeltildi. Yetkililer, bombalı aracın konvoya çarpmasının hemen ardından askerlerin ateş açtığını belirtti. Ancak sivillerin, açılan ateş sonucu mu, yoksa bombalı saldırı sonucu mu öldüğü açıklık kazanmadı.

Afgan polisi sivillerden en az birinin, açılan ateş sonucu öldüğü görüşünde. Associated Press haber ajansı da, yaralı Afganlara dayanarak verdiği haberde, Amerikan askerlerinin, olayın meydana geldiği karayolundan sonraki yaklaşık 10 kilometre boyunca çevreye rastgele ateş açtığını yazdı.

Öte yandan dün Helmand'da ölen iki NATO askerinin bir İngiliz topçu birliğine bağlı oldukları belirlendi. İngiliz yetkililer, operasyona katılan askerlerin roket ateşi sonucu öldüklerini açıkladı.

XS
SM
MD
LG