Erişilebilirlik

Bağdat'ta Üniversiteye Saldırı: En Az 40 Ölü


Irak polisi Bağdat'taki El Mustansiriye Üniversitesi'ne bağlı bir fakülte önünde bugün (Pazar) girişilen intihar saldırısında en az 40 kişinin öldüğünü, 30'dan fazla kişinin yaralandığını bildirdi. Saldırganın vücuduna bağladığı patlayıcı maddeleri üniversitenin Ekonomi Bölümü binasının girişinde patlattığı, ölenlerin çoğunun öğrenciler olduğu bildirildi.

Okul, Bağdat'ın Şii kesiminde bulunuyor. El Müstansiriye Üniversitesi geçen ay da iki bombalı saldırıya hedef olmuş, 70 kişi ölmüştü.

Irak polisi bugün ayrıca Bağdat'ta patlayıcı madde yüklü araçlar ve roketlerle başka saldırılar da düzenlendiğini açıkladı. Başkentin güneyindeki bir Şii mahallesine isabet eden roketler 10 kişinin ölümüne yolaçtı. Bağdat'taki İran Büyükelçiliği yakınında bomba yüklü bir aracın infilak etmesi yoldan geçmekte olan iki kişinin ölümüne neden oldu. Yetkililer, saldırının hedefinin büyükelçilik olmadığını söyledi.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki dün Bağdat'ta güvenliği sağlamak için uygulamaya sokulan yeni Amerikan-Irak planı konusunda umutlu olduğunu söylemişti.

Bu arada Amerikan askeri yetkilileri kuzeydeki Musul'da bugün Irak'taki El Kaide grubunun liderlerinden biri olduğu sanılan bir kişinin yakalandığını bildirdi. Aynı operasyonda iki militanın da öldürüldüğü bildirildi.

Dün batıdaki Habbaniye'de bir Sünni camisine bomba yüklü kamyonla yapılan saldırıda en az 45 kişi ölmüştü. Caminin imamı Cuma hutbesinde, Irak'taki direniş hareketini eleştirmişti.

XS
SM
MD
LG