Erişilebilirlik

Nablus'ta İsrail Operasyonu


İsrail birlikleri, Batı Şeria'daki Nablus kentinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Askerler tek tek evlere girerek Filistinli militanları arıyor.

Görgü tanıkları İsrail ordusuna ait araçların bu sabah (Pazar) Nablus'a girdiğini, yolları trafiğe kapattığını ve aralarında hastanelerin de bulunduğu birçok binayı kuşattığını bildirdi. İsrail ordusu, Ocak ayında Ramallah'a da benzer bir operasyon düzenlemişti.

Ordu yetkilileri, Filistinli militanlarla çatışmaya giren iki askerin yaralandığını duyurdu. Filistinli yetkililerse, üç Nabluslunun, İsrail askerlerinin kullandığı plastik mermilerle yaralandığını açıkladı.

Askerler kentin yerel radyo istasyonunda da denetimi aldı ve aranan militanların adlarını yayınladı. Operasyonda aynı zamanda, Filistinli militanlar tarafından saklandığına inanılan patlayıcı maddelerin bulunması amaçlanıyor.

Filistinli milletvekili Saib Erekat, İsrail ve Filistinliler arasında yeni bir şiddet dalgası başlatacağı uyarısında bulunarak, operasyonu kınadı.

Öte yandan Ürdün Kralı Abdullah, bugün Mısır'da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'le görüştü. Abdullah'ın dört ülkeyi kapsayan gezisinde Amerika da yeralıyor. Dün İsrail televizyonuna açıklama yapan Kral Abdullah yeni Filistin hükümetine, Orta Doğu Barış Dörtlüsü tarafından istenen şartları yerine getirmesi çağrısında bulundu. Filistin hükümetinden İsrail'i tanıması, şiddetten vazgeçmesi ve İsrail'le yaptığı eski anlaşmalara uyması isteniyor.

El Fetih ve Hamas arasında varılan anlaşma sonucu oluşturulacak yeni birlik hükümetinin henüz bu koşullara uyacağı yönünde bir işaret alınmadı.

XS
SM
MD
LG