Erişilebilirlik

Ürdün'den Filistin Hükümetine Çağrı


Ürdün Kralı Abdullah, yeni Filistin hükümetinin İsrail’i tanıması ve şiddet olaylarını kınaması yönünde yapılan uluslararası çağrılara uymasını istedi.

Abdullah, Arap ve Batılı devletlerin, Filistin’in tanınması için uluslararası çağrılara uyması gerektiği konusunda görüş birliği içinde olduklarını söyledi.

Bu arada, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Filistin’e uygulanan ekonomik ambargonun kaldırılması için girişimlerine devam ediyor. Abbas, bugün Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’la bir araya geldi.

Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, Rusya ve Amerika tarafından oluşturulan Ortadoğu Dörtlüsü, ambargonun kaldırılması için yeni ulusal birlik hükümetinin İsrail’i tanıması, şiddet olaylarını kınaması ve Filistinlilerin Ortadoğu Barış süreci kapsamında verdiği taahütleri yerine getirmesini istiyor.

Dün bir açıklama yapan Hamas lideri Halid Meşal, bazı Avrupa ülkelerinin Filistin’e yeniden yardım yapılmasını kararlaştırdığını söyledi. Meşal hangi ülkelerden söz ettiğini açıklamadı.

El Fetih lideri ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, yeni ulusal birlik hükümetinin şiddet olaylarını kınayacağını ve daha önce verdikleri sözleri tutacaklarını söyledi. Ancak, Abbas, el Fetih ve Hamas arasında varılan koalisyon anlaşmasında İsrail’in tanınmasından söz edilmediğini bildirdi. Hamas, İsrail’in tanınmasına karşı çıkıyor.

XS
SM
MD
LG