Erişilebilirlik

Irak'ta Çatışmalardan Siviller Zarar Görüyor


Amerikan ordusu, dün koalisyon kuvvetleriyle direnişçiler arasında çıkan çatışmada sivillerin de öldüğü yolundaki iddiaları soruşturduğunu açıkladı.

Askeri sözcü, direnişçilerin bazı binalarda mevzilendiklerini bu nedenle amerikan kuvvetlerinin binaların tahribi için hava saldırısı düzenlediklerini bildirdi.

Amerikan ordusu, daha önce Ramadi kentinde altı saat süren çatışmada en az 12 Iraklı direnişçinin öldürüldüğünü açıklamıştı. Ancak Iraklı yetkililer, çatışmada kadınlar ve çocuklar dahil en az 26 sivilin öldüğünü bildiriyor.

Öte yandan Irak’taki Amerikan kuvvetlerinin komutan yardımcısı Korgeneral Ray Odierno, direnişçilerin helikopter düşürme ve zehirli gaz kullanma gibi yeni taktikler geliştirdiklerini söyledi.

Dört Amerikan Askeri Öldürüldü

Irak’ta 4 Amerikan askeri daha öldürüldü.

Amerikan ordusu askerlerden üçünü el-Anbar ilindeki çatışmada, birinin de Ed Divaniye kasabası yakınında bombalı saldırıda hayatını kaybettiğini açıkladı.

Öte yandan Iraklı yetkililer Amerikan kuvvetlerinin önde gelen Şii lider Abdülaziz el- Hakim’in oğlunu tutukladığını bildirdi. Yetkililer, Ammar el-Hakim’in İran’a yaptığı ziyaret dönüşü tutuklandığını açıkladı. Amerikan ordusu tutuklamayı henüz doğrulamadı.

XS
SM
MD
LG