Erişilebilirlik

Condoleezza Rice Berlin'e Geçti


Ortadoğu ziyaretini tamamlayan Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, bölgedeki barış girişimlerini yürüten Ortadoğu Dörtlüsü yetkililerini bilgilendirmek üzere Berlin’e geçti. Ortadoğu Dörtlüsü, Avrupa Birliği, Rusya, Birleşmiş Milletler ve Amerika’dan oluşuyor.

Rice Pazartesi günü Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert’le bir kez daha görüşmüş, ancak bu görüşmede bir ilerleme sağlanamamıştı. Amerikalı bakan, görüşmenin gergin geçtiğini söylemiş, ancak başarısızlıkla sonuçlanmadığını kaydetmişti.

Rice dün ise Amman’da Ürdün Kralı Abdullah’la görüştü. Kral Abdullah, Rice’dan Orta Doğu barış görüşmelerini hızlandırmak için Amerika’nın çabalarını hızlandırmasını istedi. Abdullah, İsrail ve Filistinliler arasında görüşmelerin yeniden başlaması konusunda, bölge insanının Amerika’dan beklentilerinin fazla olduğunu kaydetti.

Cenin'de İslami Cihat Militanı Öldürüldü

İsrail askerleri, Batı Şeria’daki Cenin kentinde bir İslami Cihat örgütü militanını öldürdü.

Filistinli görgü tanıkları, militanın arabasında giderken İsrail güçleri tarafından vurularak öldürüldüğünü söyledi. İsrail Ordusu’ndan yapılan açıklamada ise öldürülen militanın olay sırasında silahlı olduğu ve uzun zamandır arandığı bildirildi.

Dün de İsrail polisi, Tel Aviv’e bombalı saldırı planlayan bir Filistinliyi tutukladı. Tel Aviv’in bir banliyösünde yakalanan Filistinlinin İsrail polisini, bombanın saklandığı yere götürdüğü bildirildi.

XS
SM
MD
LG