Erişilebilirlik

Lübnan Hariri'yi Anıyor


Lübnan eski başbakanı Refik Hariri’nin suikast sonucu öldürülmesinin ikinci yıl dönümünde hükümet yanlısı binlerce gösterici Beyrut’un şehitler meydanında toplandı.

Hükümet yanlıları ve karşıtları arasında bir çatışmayı önlemek için bölgeye çok sayıda güvenlik kuvveti sevkedildi. Şehitler meydanında Aralık ayından bu yana gösterilerine devam eden Hizbullah taraftarları ise Batı yanlısı Fuad Sinyora hükümetini devirmeye çalışıyor.

Bu arada dün Lübnan’da iki belediye otobüsündeki patlamalarda üç kişi öldü. Beyrut’un kuzeydoğusundaki Hristiyan Bikfaya kenti yakınındaki dağ yolunda meydana gelen patlamalarda 20 kişi de yaralandı. Otobüslerin Beyrut’a çalışmaya giden yolcuları taşıdığı bildirildi. Suriye karşıtı bazı milletvekillleri, patlamalardan Şam hükümetini sorumlu tuttu ve sınır güvenliğinin artırılması çağrısında bulundu. Suriye suçlamaları reddetti.

Saldırılar, eski Başbakan Refik Hariri’nin öldürülmesinin ikinci yıldönümüne rastlıyor. Yıldönümü dolayısıyla bugün Beyrut’un merkezinde hükümet yanlılarının katıldığı bir gösteri düzenlenecek.

XS
SM
MD
LG