Erişilebilirlik

Irak'ın Kuzeyinde İntihar Saldırısı: 15 Ölü


Irak'ın kuzeyindeki bir polis karakoluna bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında en az 15 kişi öldü, 20'den fazla kişi de yaralandı.

Saldırı Tikrit'in 20 kilometre güneyindeki bir Sünni kasabasında düzenlendi. Emniyet yetkilileri, saldırganın aracını karakola sürdüğünü, ancak binaya ulaşmadan bombayı patlattığını bildirdi.

Irak'ın kuzeybatısındaki Suriye sınırındaysa bir minibüste seyahat eden sekiz sınır muhafızı silahlı saldırganlarca öldürüldü.

Bu arada Irak Başbakanı Nuri el Maliki, Bağdat'ta yürürlüğe giren yeni güvenlik planının, her mezhebin çoğunlukta olduğu semtte eşit olarak uygulanacağını söyledi.

Amerikan ordusunun yaptığı açıklamada, yeni güvenlik planının uygulamaya girmesinden sonraki ilk hafta içinde, Irak ve Amerikan askerlerinin kentte 14 cephanelik ele geçirdiği ve 140 terör zanlısını gözaltına aldığı bildirildi.

Yetkililer, bir Amerikan askerinin Diyala'da bir çatışmada öldüğünü de duyurdu.

Öte yandan son dönemde Irak'ta düşen ve düşürüldüğü doğrulanan Amerikan helikopterlerinin sayısı altıya ulaştı. Görgü tanıkları, bir Apache taarruz helikopterinin Bağdat'ın kuzeyindeki Taci hava üssü yakınlarında düşürüldüğünü söyledi. Amerikalı yetkililer, olayın incelendiğini belirtti. Yetkililer, yalnızca dört helikopterin düşürüldüğünü açıklamıştı.

XS
SM
MD
LG