Erişilebilirlik

Doğu Kudüs'te Çatışmalar 2. Gününde


Doğu Kudüs'te İsrail polisiyle Filistinliler arasında dün çıkan çatışmalar bugün de devam etti.

İsrail’in El Aksa camii yanındaki Ağlama Duvarı'nda restorasyon yapmasını protesto eden Filistinlilere müdahale eden İsrail polisi göz yaşartıcı gaz kullandı. Filistinli göstericiler ise taşla karşılık verdi. Çöp kutularını ateşe veren Filistinlilerin turistleri taşıyan bir otobüsü de taşladıkları haber veriliyor.

Dün Cuma namazından sonra El Aksa camiinden çıkan kalabalıkla İsrail polisi arasında şiddet olayları yaşanmıştı.

Filistinliler İsrail’in restorasyonunun camideki su depolarına ve çeşmelere zarar verdiğini iddia ediyor. Amerika’nın Sesi’ne konuşan Filistinli bir dükkan sahibine göre, İsrail’in amacı provokasyon yaratmak. Naif Halisi adlı dükkan sahibi, İsraillileri sorun yaratmakla suçladı ve el Aksa’nın Müslümanlara ait olduğunu söyledi.

İsrail ise Ağlama Duvarı'ndaki yenileme çalışmalarının, 3 yıl önce meydana gelen kar fırtınası yüzüden aşınan yerleri onarmayı amaçladığını öne sürdü. Bölgede inceleme yapan İsrailli bir arkeolog da inşaatın tarihi yapılara zarar vermeyeceğini belirtti.

İsrail hükümeti Arap dünyasından gelen bütün uyarılara rağmen inşaatı durdurmayacağını, şiddet kullanmak isteyen aşırı militanların tehditlerine boyun eğmeyeceğini bildirdi.

XS
SM
MD
LG