Erişilebilirlik

Batman'da Kuş Gribi Alarmı


Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Boğazköy’de şüpheli tavuk ölümlerinin incelenmesi sonucu kuş gribine rastlandı. Köy civarında yaklaşık 10 kilometre yarıçapında karantina bölgesi oluşturuldu ve kümes hayvanlarının itlafına başlandı.

Son haberlere göre, ölen kümes hayvanlarında yapılan incelemede virüsün, insanlarda da hastalığa yolaçabilen H5N1virüsü olduğu belirlendi. Boğazköy'de hastalanan 4 çocukta ise kuş gribi izine rastlanmadığı bildirildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada virüsün kanatlı hayvanlar arasında yayıldığı, köylüler arasında bir vakaya rastlanmadığı belirtildi.

Devrim Çubukçu bölgedeki kuş gribi vakalarıyla ilgili olarak Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Adem Avcıkıran’dan bilgi aldı. Bu konuyla ilgili hazırladığı söyleşi ve habere yukarıdaki Windows Media bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Öte yandan İngiliz yetkililer ülkenin doğusundaki bir çiftlikte hindilerde görülen kuş gribi virüsünün, Macaristan’da ortaya çıkan virüs tipiyle aynı olduğunu belirledi. Virüsün Macaristan’dan ithal edilen kümes hayvanlarından geçtiği sanılıyor.

Rusya da hafta başında güneydeki kümes hayvanlarında kuş gribi virüsü bulunması üzerine alarma geçmiş durumda.

XS
SM
MD
LG