Erişilebilirlik

Abdullah Gül Washington'da


Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül resmi temaslarda bulunmak üzere dün gece Washington’a geldi. Gül, bugün Başkan Yardımcısı Dick Cheney’le görüşecek ve ardından Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley’le bir araya gelecek.

Yarın Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’la görüşecek olan Gül, Çarşamba günü de Kongre’de temaslarda bulunacak. Abdullah Gül bu temaslarında, Temsilciler Meclisi’ne geçen hafta sunulan Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili tasarı konusunda, Türkiye’nin kaygılarını dile getirecek. Görüşmelerde, ayrıca, PKK terör örgütüyle mücadele ve Irak’taki gelişmeler de değerlendirilecek.

Dışişleri Bakanı, Washington’da ayrıca Alman Amerikan Marshall Fonu adlı düşünce kuruluşunda bir konuşma yapacak. Gül’ün, ziyareti sırasında, Amerikan basın kuruluşlarının temsilcileriyle de bir araya gelmesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Gül, Washington’daki temaslarından sonra New York’a geçerek Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’la görüşecek ve Dış İlişkiler Konseyi’nde bir konuşma yapacak. Dışişleri bakanı Cuma günü Türkiye’ye hareket ediyor.

Dışişleri Bakanı Gül, Ankara’dan ayrılmadan yaptığı açıklamada, Amerika’daki temaslarında Ermeni tasarısı konusuna ağırlık vereceğini söyledi. Değer Akal’ın Gül'ün bu açıklamalarıyla ilgili sesli haberini Windows Media bağlantısından dinleyebilirsiniz.
XS
SM
MD
LG