Erişilebilirlik

'Helikopterleri Yerden Açılan Ateş Düşürdü'


Amerikalı askeri yetkililer, 15 gün içinde Irak'ta dört helikopterin düşürülmesi üzerine askeri uçuşlarda sınırlamaya gidiyor. Helikopterlerin yerden açılan ateşle düşürüldüğü tahmin ediliyor.

Amerikalı Tümgeneral William Caldwell ordunun izlediği taktiklerde ve helikopterleri kullanma şeklinde değişiklik yapılacağını açıkladı. Caldwell dün Bağdat’ta düzenlediği basın toplantısında, 21 asker ve sözleşmeli güvenlik personelinin ölümüyle sonuçlanan kazalarla ilgili incelemenin devam ettiğini söyledi.

Bu arada Irak polisi Bağdat'ta girişilen bombalı saldırılarda en az 35 kişinin öldüğünü açıkladı. Bunlar arasında yol kenarına yerleştirilen bir bomba yüzünden ölen dört polis memuru da bulunuyor. Ayrıca Diyala ilinde daha önce yaralanan bir Amerikan askerinin de öldüğü bildirildi.

Amerikalı Albay Douglas Heckman Bağdat’ta çok yakında büyük bir güvenlik operasyonunun başlayacağını açıkladı. Bağdat’ta önceki gün bir intihar saldırısında 130 kişi öldürülmüştü.

Öte yandan Irak hükümet sözcüsü Ali el-Dabbag, Suriye'yi, sınırdan militanların geçişini durdurmadığı için Irak'ta şiddet hareketlerini körüklemekle suçladı. Iraklı yetkili, radikal Sünniler tarafından girişilen saldırıların yarısının Suriye'den giren militanlarca düzenlendiğini söyledi. Suriye hükümeti ise sınırda elinden gelen bütün önlemleri aldığını savunuyor.

XS
SM
MD
LG