Erişilebilirlik

Bush'un Planına Karşı Uzlaşma Sağlandı


Başkan Bush’un Irak’a daha çok asker gönderme planına karşı çıkan Demokrat ve Cumhuriyetçi partili önde gelen senatörler yeni asker gönderilmesini reddeden karar tasarısı üzerinde anlaştı. Ancak bu tasarı kabul edilse bile bağlayıcı niteliği olmayacak.

Tasarının yeni metninden "Senato’nun bir miktar asker sevkini desteklediği" cümlesi çıkartılıyor ve Irak’ta şu anda görev yapan askerler için ayrılmış olan bütçenin desteklendiği belirtiliyor.

Uzlaşma Senato Silahlı Kuvvetler Komisyonu’nun eski Cumhuriyetçi partili başkanı John Warner’in hazırladığı ve Demokrat Partili Carl Levin’in desteklediği tasarı üzerinde sağlandı.

Casey’in Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanması görüşülüyor

ABD Senatosu Orgeneral George Casey’in Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanması işlemini görüşmeye başladı. Senatörler Irak’taki Amerikan Kuvvetleri Komutanlığı görevinden ayrılacak olan Casey’e sert eleştirilerde bulundu.

Orgeneral Casey Irak’ta işlerin beklediği gibi gitmediğini belirtti, fakat kendisinin de belirlenip uygulanmasına katkıda bulunduğu Irak stratejisinin başarısızlığını kabul etmedi.

Silahlı Kuvvetler Komisyonu’nun dünkü oturumunda Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Casey’e Başkan Bush’un stratejisinin işleyip işlemediğini sordu. Irak’taki Amerikan Kuvvetleri Komutanı görevini Korgeneral David Patreus'e devredecek olan Orgeneral Casey, Bush’un beş yeni tugay daha gönderme planının, Irak’ta mezhep çatışmalarını önlemeye yeteceğini söyledi.

2008 yılındaki başkanlık seçimlerine adaylığını koyan McCain Casey’ı Irak savaşı konusunda Kongreye doğru bilgi vermemekle suçladı. McCain, Casey’in komutan olarak yaptığı durum değerlendirmelerinin yetersiz olduğunu vurguladı.

XS
SM
MD
LG