Erişilebilirlik

Gül Büyükanıt'la Görüştü


Ankara’dan Washington’a bu ay gerçekleştirilecek üst düzey ziyaretler öncesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile bir araya geldi. Öte yandan Gül resmi ziyaret için bugün Arnavutluk’a gidiyor.

Hükümet ve Genelkurmay Türk-Amerikan ilişkilerinde yeni dönemi bugün gerçekleştirilen üst düzey görüşmede masaya yatırdı. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt bu sabah Dışişleri Bakanlığı’na beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirerek Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile bir araya geldi.

Kıbrıs Rum Kesimi’nin Doğu Akdeniz’de tartışmalı petrol arama çalışmalarına başlamasıyla gerginliğin arttığı bir dönemde gerçekleşen görüşme büyük merak uyandırdı. Orgeneral Büyükanıt kendisini kapıda karşılayan Bakan Gül ile gazetecilerin Türk savaş gemilerinin Kıbrıs’a gönderildiği haberleriyle ilgili sorularına yanıt verdi.

Orgeneral Büyükanıt Türkiye’nin zaten Doğu Akdeniz’de ve Ege’de devriye gezen savaş gemilerinin olduğunu, Dışişleri Bakanlığı ile yapılan müşterek çalışmaların sürdüğünü ve yeni gemi göndermeye gerek olmadığını kaydetti.

Gül yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada kendisinin ve Büyükanıt’ın önümüzdeki günlerde gerçekleştirecekleri Amerika ziyaretlerinin ele alındığını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül 5 Şubat’ta Amerika’ya bir ziyaret gerçekleştirerek Amerikan Dışişleri Bakanı Rice ile görüşecek. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın ise ziyaretini 11 Şubat’ta gerçekleştirmesi öngörülüyor. Gerek Gül gerekse Büyükanıt’ın ziyaretlerinde Ortadoğu’daki son gelişmeler, Irak’ın geleceği ve terör örgütü PKK’ya karşı alınacak önlemlerin önemli gündem maddelerini oluşturması bekleniyor.

Bu arada Bakan Gül, Arnavutluk’a resmi ziyaret gerçekleştirmek üzere Ankara’dan ayrılıyor. Gül’e ziyaretinde milletvekilleri ve işadamları eşlik edecek.

XS
SM
MD
LG