Erişilebilirlik

British Airways'de Grev Alarmı


İngiltere ve özellikle Londra hava ulaşımı, bu sefer de, grev tehditi altında. İngiliz Hava Yolları British Airways’in kabin ve benzeri personelinin, gelecek Salı ve Çarşamba günü, ücret artışı isteğiyle iki günlük grev ilan etmesi, British Airways’i, çoğunluğu Londra havaalanlarından olmak üzere yaklaşık bin 300 uçuşunu iptal etmek zorunda bıraktı. Grevin iptali ve bir uzlaşmaya varılması için son dakika görüşmeleri, üç gündür devam ederken, iptal edilen uçuşlardan onbinlerce yolcunun etkilenmesi bekleniyor.

Grev ve iptal edilen uçuşlar Londra havaalanlarında, yolcuların geçtiğimiz yazdan bu yana maruz kaldıkları üçüncü kaos durumu olacak. Bilindiği gibi geçtiğimiz yazki terör alarmı sebebiyle yüzbinlerce yolcu günlerce uçuşlarını yapamamış ve tüm hava ulaşım sektörü felç olmuştu. Ardından, Noel ve yılbaşı arifesi meydana gelen yoğun sis ve olumsuz hava koşulları günlerce süren benzer bir duruma yolaçmış ve tatil için yola çıkan yüzbinleri etkilemişti. Bu son grev kararı ise, İngiliz ve diğer milletlerden yolcuları, benzer bir çile ile karşı karşıya bırakacak.

British Airways, grev kararı henüz bir kesinlik kazanmamasına rağmen, ön bir tedbir olarak 30 ve 31 Ocak tarihlerinde Londra Heathrow havaalanından yapacağı tüm uçuşları iptal etti. İptal edilen uçuşlar arasında uzak mesafeli bazı dış hatlar uçuşları da bulunuyor. Heathrow’un yanı sıra, Londra Gatwick havaalanından yapılacak tüm iç hatlar ile Avrupa ülkelerine yapılacak dış hatlar uçuşları da iptal edildi. Manchester’dan New York’a yapılacak uçuşların ise normal olarak devam edeceği bildirildi. British Airways’in kendi adı altında ortaklaşa çalıştığı havayolları ile yapılan uçuşlar ise grev ve iptal kararlarından etkilenmeyecek. İngiliz Hava Yolları, 30 ve 31 Ocak tarihinde iptal edilen uçuşlar için yolcularına ya paralarını iade edecek, ya da istedikleri başka bir tarihte uçmalarını sağlayacak.

Son dakika görüşmelerinde bir uzlaşı sağlanmaz ise, hava yolu personelinin 5,6,7 ve 12,13,14 Şubat tarihlerinde üçer günlük yeni grevlere gidecekleri de bildirildi. Grev, diğer hava yolları ile seyahat edecek yolcuları etkilemez iken, yolculardan, iptallerin havaalanlarında yaratacağı birikme ve yoğunluğa karşı tedbirli olmaları istendi.
XS
SM
MD
LG