Erişilebilirlik

Irak'ta Yüzlerce Militan Öldürüldü


Amerikan ve Irak birliklerinin dün Necef yakınlarında giriştiği saldırılarda 300 militanın öldürüldüğü açıklandı.

Amerikan askeri yetkilileri gün boyu devam eden çarpışmalarda bir helikopterin düştüğünü ve iki askerin öldüğünü bildirdi.

Dün ayrıca, Bağdat'ta ve Kerkük'te en az 31 kişinin öldüğü, bunlar arasında yüksek düzeyli bir Şii hükümet yetkilisinin de bulunduğu öğrenildi.

Kerkük'teki bombalı saldırılardan biriyse bir oto galerisi yakınında düzenlendi. Dün ayrıca başkentin Sünni mahallesinde kızların gittiği bir okula havan mermileri düştü ve en az 4 kız öğrenci öldü. Bağdat'ın diğer yerlerindeki bombalı saldırılar da en az 7 kişinin daha ölümüne yol açtı. Polis, Sanayi Bakanlığı yetkilisi Adil Abdülmahsun el Lami'nin içinde bulunduğu araca Bağdat'ın batı kesimindeki Yarmuk bölgesinde silahlı kişiler tarafından pusu kurulduğunu, saldırıda El Lami'nin yanısıra, kızı ve koruma görevlisinin de öldüğünü bildirdi.

Bu arada Kerbela'da bu haftaki Aşure şenlikleri dolayısıyla Irak polisi ve askeri birlikleri tarafından sıkı güvenlik önlemleri alınıyor. Kerbela Valisi kente bomba yüklü araçların girmesini önlemek için çevrede barikatlar kurulduğunu söyledi.

Amerikan askeri yetkilileri son yaptıkları açıklamada 3 askerin daha öldüğünü duyurdu. Perşembe gününden bu yana Amerikan ordusunun Irak'ta verdiği kayıpların sayısı 11'e çıktı. Amerikalı yetkililer Irak'ın çeşitli yerlerinde 21 terörist zanlısının ele geçirildiğini de açıkladı.

Bu arada Başbakanı Nuri El Maliki'nin Bağdat'la ilgili yeni güvenlik planı konusunda Cumartesi günü Başkan Bush'la bir telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Başbakanın, militanlara karşı daha sert önlemler alınacağını açıklamasından buyana Bağdat'ta saldırılar artmış bulunuyor.

XS
SM
MD
LG