Erişilebilirlik

ABD'den Lübnan'a 750 Milyon Dolar Yardım


Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Lübnan’a 770 milyon Dolar yardım yapılacağını duyurdu. Rice yardımı Paris’te bugün başlayacak ‘Lübnan’a Yardım’ konferansından önce açıkladı. Avrupa Komisyonu 500 milyon Dolar vaat ederken, Fransa ek olarak 650 milyon dolarlık kredi açacak.

Lübnan Başbakanı Fuat Siniora, uluslararası ekonomik yardım konferansına katılmak üzere gittiği Paris’te, 5 milyar Dolar’lık yardım beklediklerini söyledi. Siniora, Lübnan’ın 40 milyar Dolar’lık dış borcunu hafifletme ve mevcut kamu hizmeti giderlerini ödemek için 5 milyar Dolar’a ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Paris’teki konferansa 30 ülke ve uluslararası yardım kuruluşlarının katılması bekleniyor. Konferans ayrıca, Hizbullah’a karşı Batı yanlısı hükümeti desteklemek amacıyla da toplanıyor.

Bu arada, Lübnan’da yaşamı felce uğratan ve şiddetli çatışmalara yol açan bir günlük genel grevin ardından, dün Trablus kentinde cenaze töreninde çatışma çıktı. Grev ve gösterileri düzenleyen muhalefet, grevin, istifasını istediği başbakan için bir uyarı olduğunu açıkladı.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG