Erişilebilirlik

İsmail Cem Vefat Etti


Türk siyasetinin önemli isimlerinden İsmail Cem hayatını kaybetti. Akciğer kanserine yenik düşen Cem’in cuma günü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceği açıklandı.

Dışişleri eski Bakanlarından İsmail Cem, İstanbul'da akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede bu sabah vefat etti. Cem, 26 Aralık’ta hastaneye kaldırılmış ve yoğun bakıma alınarak antibiyotik tedavisi uygulanmıştı. 68 yaşında ölen İsmail Cem’in kızı İpek Cem cenazenin 26 Ocak Cuma günü Teşvikiye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedileceğini açıkladı. İpek Cem, “Ailemizin reisini kaybettik. Çok üzüntülüyüz” diye konuştu. İsmail Cem’in son olarak başdanışmanlık yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Deniz Baykal ise İsmail Cem’i kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduğunu açıkladı. Baykal, İsmail Cem’in yaşamı boyunca bağımsızlığın, demokrasinin ve laik Cumhuriyetin kararlı savunucusu olduğunu vurguladı. Erdal İnönü ise İsmail Cem’in sosyal demokrasinin gelişmesi için çok çalıştığı vurguladı ve fikirlerini cesurca savunan bir politikacı olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İsmail Cem’in eşi Elçin Cem’i telefonla arayarak taziyelerini iletirken Dışişleri Bakanlığı’ndan da yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada Dişişleri Bakanlığı yapmış olan Cem’in vefatının derin üzüntü yarattığı belirtildi ve İsmail Cem'in Türk dış politikasına ve Bakanlığa yaptığı değerli hizmet ve katkıların unutulmayacağı vurgulandı.

XS
SM
MD
LG