Erişilebilirlik

Putin'den AB'ye Doğal Gaz Güvencesi


Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin bazı Avrupa ülkelerinin kuşkularına karşılık, enerji konularında Avrupa Birliği ile diyaloğa hazır olduğunu söyledi. Putin dün Karadeniz kıyısındaki Soçi’de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinden sonra bu açıklamayı yaptı.

Rusya cumhurbaşkanı açıklamasında, Avrupalıların, ülkesinin çıkarlarına saygı göstermesi durumunda enerji konularını Batı’yla ele almaya hazır olduğunu belirtti. Putin ayrıca Avrupalı müşterileri için yeni petrol ve doğalgaz yolları bulacağını da bildirdi.

Ukrayna ve Beyaz Rusya ile fiyat konusundaki anlaşmazlıklar yüzünden bu ülkelerden geçen boru hatlarından nakil aksamış ve Avrupa’da enerji sıkıntısı yaşanmıştı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de enerji alanındaki gerginliklerin Rusya ile Avrupa Birliği arasında imzalanacak bir ortaklık anlaşması ile önlenebileceğini bildirdi.

Rusya cumhurbaşkanı ayrıca Ortadoğu barışı ve İran’la ilgili nükleer anlaşmazlığın çözümü için Almanya ve Avrupa ile işbirliğine hazır olduğunu da ifade etti.
XS
SM
MD
LG