Erişilebilirlik

Hrant Dink Toprağa Verildi


İstanbul'da uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink bugün toprağa verildi. Sabah erken saatlerden itibaren Agos gazetesinin bulunduğu Halaskargazi caddesine gelen kalabalık törenin yapılacağı saatte binlerce kişiyi buldu.

Hrant Dink’in eşi Rakel Dink törende yaptığı “Sevgiliye mektup” başlıklı konuşması boyunca törene katılan kalabalığa “Kardeşlerim” diye seslendi ve sessiz bir tören gerçekleştirilmesini isteyerek herkesi sükunete davet etti.

Rakel Dink eşi için yaptığı konuşmanın neredeyse her cümlesine “sevgilim” diye başladı ve eşinin katil zanlısının genç olmasına dikkat çekti ve yaşı kaç ve katil kim olursa olsun bir zamanlar bebek olduğuna işaret etti. Rakel Dink bir bebekten katil yaratan karanlığın sorgulanmadan hiçbir şey yapılamayacağını söyledi.

Törene katılan binlerce kişi ellerinde “hepimiz Ermeniyiz” “hepimiz Dink’iz” yazılı pankartlar taşıdı. Dink'in cenazesi, Kumkapı Meryem Ana Kilisesi'nde Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II tarafından yönetilen dini törenden sonra Balıklı Ermeni Mezarlığı'nda defnedildi.

Hükümeti cenazede Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu temsil etti. Ancak protokol listesinde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de bulunuyordu.

XS
SM
MD
LG