Erişilebilirlik

Ek Askeri Birlikler Irak'a Ulaşıyor


Amerikan askeri yetkilileri, Başkan Bush'un Irak göndereceğini açıkladığı ek birliklerin ilk bölümü olan, 82'nci Hava İndirme Tümeni'ne bağlı 3,200 askerin Bağdat'a ulaştığını açıkladı.

Bu askerler, Başkan Bush'un, Bağdat'a istikrarı sağlamak amacıyla göndermeyi planladığı yaklaşık 17,000 askerden oluşan destek gücünün ilk bölümünü oluşturuyor.

Bu arada Irak başkentinde şiddet olayları bugün de devam etti. Polis, iki ayrı patlamada en az 7 kişinin öldüğünü, yaklaşık 20 kişinin yaralandığını açıkladı.

Dün (Cumartesi) Şiilerin kutsal kenti Kerbela'da milislerin bölge yönetimine ait bir binaya hafif silahlarla giriştiği saldırı sırasında 5 Amerikan askeri öldü. Iraklı yetkililer saldırganların Amerikan ve Irak askeri üniformaları giydiklerini ve Amerikalıların kullandığı siyah kamyonetlerle binaya yaklaştıklarını söyledi.

Amerikalı Tuğgeneral Vincent Brooks da saldırının, Amerikan ve Irak askeri yetkilileri, Şiilerin Aşure şenliği nedeniyle Kerbela'ya gelmesi beklenen çok sayıda Şiinin güvenliği konusunda toplantı yaptıkları sırada düzenlendiğini bildirdi.

Dün ayrıca bir Blackhawk nakliye helikopterinin Bağdat'ın kuzeydoğusunda düşmesi sonucu 12 Amerikan askeri öldü. Askeri yetkililer, helikopterin düşme nedenini araştırıyor.

XS
SM
MD
LG