Erişilebilirlik

'Castro Yaşam Mücadelesi Veriyor'


Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, Küba'nın hasta olan lideri Fidel Castro'nun "yaşam mücadelesi" verdiğini söyledi. Chavez, bu açıklamayı bugün Güney Amerika liderleri zirve toplantısı için bulunduğu Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yaptı.

Castro'nun sağlık sorunlarıyla mücadelesini, 1959 yılında, o zamanki Küba hükümetini işbaşından uzaklaştırmak için giriştiği çabaya benzeten Chavez, Castro'nun ölüp ölmeyeceğini bilmediğini ancak 80 yıl daha yaşamasını istediğini söyledi.

Geçen ay Havana'ya giderek hasta olan Küba liderini muayene eden İspanyol doktor dün, Castro'nun bağırsak ameliyatından sonra yavaş yavaş iyileşmekte olduğunu bildirdi. Doktor Jose Luis Garcia Sebrido, Reuters haber ajansına Küba liderinin yaşının ilerlemiş olması nedeniyle sağlık durumunun ciddi olduğunu söyledi.

Küba hükümeti Castro'nun sağlık durumunu devlet sırrı olarak kabul ediyor. Fidel Castro, ameliyat geçirdiği Temmuz ayından buyana halkın karşısına çıkmadı. Sadece, kendisini ziyaret eden, Hugo Chavez gibi yabancı liderlerle hastanede çekilmiş fotoğrafları yayınlanan Castro, yetkilerini, Savunma Bakanı olan kardeşi Raul Castro'ya geçici olarak devretmiş bulunuyor.

XS
SM
MD
LG