Erişilebilirlik

Hillary Clinton Adaylığını Açıkladı


New York Senatörü Hillary Clinton, 2008 seçiminde Demokrat Parti başkan adayı olmak istediğini açıkladı. Açıklamayı internet sitesinde yapan Clinton, Irak meselesi üzerinde duracağını ve Amerika’nın dünyadaki saygınlığını yeniden kazanması için çalışacağını söyledi.

Eski başkan Bill Clinton’ın eşi olan Senatör Hillary Clinton, 59 yaşında. Hillary Clinton, gelecek yılki önseçimlerde Demokrat Parti'nin adaylığını elde edip, Kasım ayında da seçimi kazanması durumunda, Amerika’nın ilk kadın Başkanı olacak.

Demokrat Parti’den şu ana kadar başkan adayı olmak istediklerini açıklayan siyasetçiler şunlar: eski Senatör ve eski 2004 seçiminde partinin Başkan Yardımcısı adayı olan John Edwards; Senatör Barack Obama; Senatör Christopher Dodd; Temsilciler Meclisi üyesi Dennis Kucinich ve eski İowa Valisi Tom Vilsack. Senatör Joseph Biden'ın da parti başkan adaylığı mücadelesine girmesi kesin görünüyor.

Sam Brownback de Adaylığını Açıkladı

Bu arada, Cumhuriyetçi Parti'den Senatör Sam Brownback de başkan adayı olma niyetini açıkladı.

50 yaşındaki Senatör Brownback, Amerikan Kongresindeki en muhafazakar üyelerden biri... Brownback, kürtaj, eşcinsel evlilik ve kök hücre araştırmalarına karşı olmakla tanınıyor.

Senatör Brownback ayrıca, Başkan Bush’un Irak’a 21 bin ek asker sevketme planına karşı çıkıyor.

Brownback, Cumhuriyetçi Parti’den adaylığını açıklayan ilk siyasetçi. Başkan Bush’un da üyesi olduğu Cumhuriyetçi Parti’nin olası başkan adayları arasında, Senatör John McCain ve eski New York Belediye Başkanı Rudolph Guiliani de var.

Anayasaya göre, Başkan Bush, üçüncü kez başkan adayı olamıyor.

XS
SM
MD
LG