Erişilebilirlik

'Orta Doğu Dörtlüsü Yakında Toplanacak'


Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice Orta Doğu barış sürecini yürütmekle görevli dörtlünün, yakında Washington’da toplanacağını açıkladı.

Condoleezza Rice bu açıklamayı, Orta Doğu gezisini tamamladıktan sonra gittiği Almanya’da yaptı. Bakan Amerika, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve Rusya’nın 29 Ocak’ta Washington’da, İsrail-Filistin barış girişimlerini değerlendireceklerini söyledi.

Berlin’de Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier’la bir araya gelen Rice, Orta Doğu barış sürecini canlandırma çabalarını ele aldı. Amerika Dışişleri Bakanı bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile biraraya geldikten sonra, Başbakan Tony Blair’le görüşmek üzere Londra’ya geçecek.

Condoleezza Rice İsrail, Batı Şeria, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan ve Kuveyt’i içeren Orta Doğu ziyaretini tamamlayarak Avrupa’ya geçti.

Dışişleri Bakanı Rice yakında İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’la, barış görüşmelerini canlandırmak amacıyla bir toplantı yapacağını açıkladı.

Rice'ın Almanya'daki temaslarının ayrıntılarını Berlin'den bildiren muhabirimiz Cem Dalaman'ın haberine, yukarıdaki Windows Media bağlantısından ulaşabilirsiniz.

XS
SM
MD
LG