Erişilebilirlik

Ukrayna Başbakanı Ziyaretini Kısa Kesti


Resmi bir ziyaret için Ankara'ya giden Ukrayna Başbakanı Viktor Yanukoviç, partisinden bir yetkilinin ölmesi üzerine programını yarıda kesmek zorunda kaldı.

Yanukoviç, bugün, Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanı Nejdet Sezer'le görüştü.

Görüşmelerde başta enerji sektörü olmak üzere Türkiye ile Ukrayna arasında çeşitli alanlarda işbirliği yapılmasına karar verildi.

Başbakan Erdoğan, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Ukrayna hükümetinin, Türk işadamları ve müteahhitlerine desteği sürdüreceğine inandığını söyledi.

Başbakan Yanukoviç de "Nükleer santraller de dahil olmak üzere enerji alanında işbirliği taleplerimizi dile getirdik" dedi.

Yanukoviç'in Bölgeler Partisi liderlerinden Yevgeni Kuşnaryov, dün, bir av kazasında yaralanmış ve hasteneye kaldırılmıştı. Kuşnaryov'un ölümü üzerine Başbakan ülkesine geri dönmeye karar verdi.

Yanukoviç, Erdoğan ile görüştükten sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce düzenlenen programa katıldı ve Ankara'dan ayrılmadan da Millet Meclisi Başkanvekili İsmail Alptekin ile biraraya geldi.

Ziyaret sırasında Ukrayna ve Türkiye arasında bir Karadeniz güvenlik antlaşması imzalanması da bekleniyordu.

XS
SM
MD
LG