Erişilebilirlik

Bush Irak Stratejisini Uygulamakta Kararlı


Başkan Bush, Kongre’nin karşı çıkmasına rağmen Irak konusunda yeni açıkladığı stratejiyi uygulamakta kararlı olduğunu söyledi. CBS televizyonunda soruları cevaplayan Bush, Kongre onaylamasa bile, Irak’a 20 binden fazla yeni asker sevk etmeye yetkisi olduğunu söyledi. Bush şöyle konuştu:

"Kongre’nin beni Irak’a ek birlik göndermekten alakoymaya çalışacağını biliyorum. Fakat ben kararımı verdim ve bu kararı uygulayacağım."

'Irak'ta İstikrarsızlığa Yolaçtık'

Bush televizyondaki mülakatta, bazı kararlarının, Irak'ta istikrarsızlığa yol açtığını da ilk kez kabul etti.

Bush, Amerika'nın Irak'taki bazı işleri daha iyi yapabileceği konusunda yanıtı, tarihin vereceğini söyledi. Bununla birlikte Başkan Bush, Iraklıların Saddam Hüseyin'i görevden aldığı için Amerika'ya minnettar olduğunu savundu.

Saddam'ın idamını gösteren cep telefonu kamerası görüntülerini kısmen izlediğini söyleyen Bush, idamın daha uygun koşullarda yapılmış olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

İran’ı “dünya barışına en büyük tehdit” diye tanımlayan Bush, Irak’ta başarısız olmanın, Tahran’ı güçlendireceği uyarısında bulundu. Başkan, Irak’ta bulunan ve Amerikalılarla Iraklılara zarar vermeyi amaçlayan İranlılarla mücadele edeceklerini söyledi.

Geçen hafta yeni Irak stratejisini açıklayan Başkan Bush, mezhep çatışmalarını önlemek ve asayişi sağlamak amacıyla Irak’a 21 bin 500 kişilik ek kuvvet göndermeyi planlıyor.

XS
SM
MD
LG