Erişilebilirlik

İran: 'Gözaltına Alınanlar Diplomattı'


İran, Erbil'de Amerikan kuvvetlerince gözaltına alınan vatandaşlarının diplomat olduğunu öne sürdü.

Amerikan ordusuysa, gözaltına alınanların, Devrim Muhafızları'nın 'Kudüs Gücü' adlı birimine bağlı olduğunu ve Irak'taki direnişçilere para ve silah yardımında bulunduğunu savunuyor.

İran hükümeti sözcüsü, Amerika tarafından yapılan suçlamaların doğru olmadığını söyledi ve 'İran'a yönelik iddialarını haklı çıkarma girişimi' olarak niteledi.

Irak hükümeti, Erbil kentindeki baskında ele geçirilen İranlıların, irtibat görevlisi olduklarını ve kentte bir konsolosluk kurmayı amaçladıklarını bildirmişti.

Bu arada, Irak'ın çeşitli bölgelerinde düzenlenen saldırılarda en az 16 kişi hayatını kaybetti. Irak'ın kuzeyindeyse, bir Amerikan askerinin patlama sonucu öldüğü açıklandı.
Bush'tan 'Irak'ta İstikrarsızlığa Yolaçtık' İtirafı

Öte yandan Başkan Bush, hükümetinin Irak'la ilgili bazı kararlarını, bu ülkede istikrarsızlığa yol açtığını ilk kez kabul etti. CBS televizyonuna çıkan Bush, Amerika'nın Irak'taki bazı işleri daha iyi yapabileceği konusunda yanıtı tarihin vereceğini söyledi. Bununla birlikte Başkan Bush, Iraklıların Saddam Hüseyin'i görevden aldığı için Amerika'ya minnettar olduğunu savundu.

Saddam'ın idamını gösteren cep telefonu kamerası görüntülerini kısmen izlediğini söyleyen Bush, idamın daha uygun koşullarda yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

XS
SM
MD
LG