Erişilebilirlik

Ban'ın Yardımcısı Kadın Diplomat


BM Genel Sekreter Yardımcılığına bir kadın diplomat atanıyor.

Yeni Genel Sekreter Tanzanya Dışişleri Bakanı Asha-Rose Migiro’yu yardımcısı yapacağını açıkladı. Migiro yeni görevinde BM’nin yönetiminden, idari işlerinden ve yeniden yapılanmasından sorumlu olacak.

50 yaşındaki hukukçu Migiro geçen yıl dışişleri bakanı olmadan önce de beş yıl süreyle Tanzanya Kalkınma Kadın ve Çocuk İşleri Bakanlığı yapmıştı. Ban’ın bu göreve bir kadını getirmeyi düşündüğü bir süredir söyleniyordu.

Afrika Birliği Örgütü Genel Sekreteri Tanzanyalı Salim Ahmed Salim Ban’ın açıklamasıını memnunlukla karşıladı. Salim, Migiro’yu deneyimli ve yetenekli bir diplomat olarak tanımladı. Migiro’nun kararı Ban’dan telefonla öğrendiği bildirildi.

Tanzanya Dışişlerı Bakanı, Lesotho’da bır konferansa başkanlık yapıyordu. BM’nin ikinci önemli görevıni devralacak olan Asha-Rose Migiro ay sonunda New York'a gelecek.

Buarada Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban 60 BM yetkilisinden istifa etmelerini istedi. Ban’ın istifalarını istediği yetkililerin de bu ay sonunda ayrılması bekleniyor.

XS
SM
MD
LG