Erişilebilirlik

Erdoğan: Somut Sonuç İstiyoruz


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’nın terör örgütü PKK ile yeterince mücadele etmediği yönündeki eleştirilerine ikinci bir açıklama ile açıklık getirdi. Erdoğan “soyut neticeden çok somut netice” istediklerini vurguladı. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de Başbakan Erdoğan’ın sözlerinin “hiçbir şey yapılmıyor” anlamında algılanmaması gerektiğinin altını çizdi ve özellikle terör örgütünün finans kaynaklarının kurutulmasıyla ilgili önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Türkiye ile Amerika arasında PKK ile mücadele konusunda oluşturulan mekanizmalardan “Hiçbir sonuç” alınmadığını söyleyerek Amerikan Yönetimini eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ikinci bir açıklama yaparak sözlerine açıklık getirdi. İstanbul’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Lübnan seyahati sırasında yaptığı açıklamaların yanlış yorumlandığını söyledi.

Erdoğan taraflarca atanan özel temsilcilerin işbirliğinden vazgeçmediklerinin altını çizerken çalışmalardan olumlu bir sonuç alınmasını istediklerini kaydetti. Başbakan, “Soyut neticeden çok somut netice almak istediklerini” vurguladı ve başarı sağlanamaması halinde bu konuda ısrarcı olmayacaklarını söyledi. Erdoğan bu durumda Türkiye’nin ne tür adımlar atılması gerekiyorsa atacağını kaydetti ve konunun Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Çalışmalarında ele alındığını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’den de konuyla ilgili bir açıklama geldi. Abdullah Gül, Erdoğan’ın Amerikan Yönetimi’ni eleştiren sözlerinin nüanslarına dikkat edilerek yorum yapılması gerektiğini söyledi. Dışişleri Bakanı, herkesin elinden geleni yaptığını ancak Türk tarafının arzu ettiği neticelerin henüz ortaya çıkmadığını belirtti.

Türkiye’nin büyük beklentileri olduğunu ifade eden Gül bu beklentilerin henüz yerine gelmediğini kaydetti. Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan’ın sözlerinin “hiçbir şey yapılmıyor” anlamında algılanmaması gerektiğinin altını çizdi ve özellikle terör örgütünün finans kaynaklarının kurutulmasıyla ilgili önemli çalışmalar yapıldığını duyurdu. Gül çalışmaların sürdürüldüğünü de kaydetti.

Bu arada Türkiye’nin bir diğer gündem maddesini Kıbrıs sorunu oluşturuyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Ankara’da temaslarda bulunuyor.

XS
SM
MD
LG