Erişilebilirlik

'PKK'yla Mücadelede Ciddiyiz'


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Amerika’nın terör örgütü PKK ile yeterince mücadele etmediği" yönündeki eleştirilerine ilk yanıt Amerika’nın Ankara Büyükelçilik Sözcüsü Kathy Schalow’dan geldi.

Amerikalı Sözcü, PKK ile mücadeleyi çok ciddiye aldıklarını ve somut sonuç alınacağına inandıklarını söyledi.

Terör örgütü PKK’nın Irak’taki varlığı Türk-Amerikan ilişkilerinde öncelikli konuyu oluşturmayı sürdürüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Lübnan ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamalarda Amerikan Yönetimi’ni PKK ile yeterince mücadele etmemekle eleştirmesi ve oluşturulan işbirliği mekanizmalarından “Hiçbir sonuç alınmadığını” duyurması Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği’nde yankı buldu. Büyükelçilik Sözcüsü Kathy Schalow, Amerikan Yönetimi’nin Türkiye’nin PKK ile mücadelesini çok ciddiye aldığını söyledi ve bu konuda Türkiye’ye destek vermeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Amerikalı Sözcü, Türkiye ile PKK'ya karşı güçlü bir işbirliğinin mevcut olduğunu ifade ederken somut sonuçlar alınabilmesi için tarafların Özel Temsilciler atadıklarını hatırlattı. Amerikalı Özel Temsilci emekli general Joseph Ralston’un Türkiye ve Irak ile yakın diyalog içinde olduğunu belirten Schalow, mücadeleden somut sonuç alınması için çok çaba gösterildiğini ve bu yönde kazanımlar elde edileceğine inandıklarını kaydetti. Amerikalı yetkili bunun uzun bir mücadele süreci olduğuna dikkat çekti ve zamana ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Kathy Schalow Amerikan Yönetimi’nin verdiği sözlerin arkasında olduğunun da altını çizdi.

XS
SM
MD
LG