Erişilebilirlik

Irak'ta Ölen ABD Askeri Sayısı 3 Bine Ulaştı


Irak’ta 2003 yılından bu yana ölen Amerikan askerlerinin sayısı 3 bine ulaştı.

Associated Press haber ajansı, yılın son iki günündeki kayıplarla birlikte, toplam 3 bin askerin öldüğünü bildirdi.

Amerika Savunma Bakanlığı sayıyı doğrularken bugün iki askerin daha öldürüldüğü haber verildi.

Öte yandan Amerikan ordusu Bağdat’ta bir El Kaide barınağına düzenlenen operasyonda altı teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Amerikan askerlerinin üzerine çevre binalardan ateş açıldığı, çatışma sırasında iki evin yandığı bildirildi.

Amerikan ordusu, teröristlerin bir Sünni partisine ait binadan da ateş açtığını belirtti.

Ancak parti lideri Salih el-Mutlah, el Arabiye televizyonuna yaptığı açıklamada Amerikan uçaklarının parti binasını bombaladığını, iki görevliyi öldürdüğünü öne sürdü. El-Mutlah, Amerikan bombardımanında dört kişilik bir ailenin de öldüğünü söyledi.

Bu arada Musul’dan Bağdat’a gitmekte olan beş kişilik bir aile silahlı kişiler tarafından öldürüldü.

Saddam İdam Edildi, Şiddet Durmadı

Cumartesi günü edilen devrik Irak diktatörü Saddam Hüseyin, bu sabah gün doğmadan önce memleketi Tikrit’te bulunan Uca köyünde toprağa verildi.

Saddam Hüseyin’in, oğulları Uday ve Kusay’ın gömüldüğü mezarlıkta toprağa verildiği açıklandı. Uday ve Kusay Hüseyin, 2003 Temmuz’unda Amerikan kuvvetleriyle girdikleri çatışmada öldürülmüştü.

Polis, cenazeden sonra olay çıkmaması amacıyla Tikrit’te dört gün sokağa çıkma yasağı ilan etti. Şii Iraklılar ise, Saddam Hüseyin’in idamını kutlamaya devam etti.

Öte yandan televizyonlar, Saddam Hüseyin’in asılmasını gösteren bir başka video görüntü daha yayınladı. Cep telefonuyla çekilen videoda, Saddam’ın çevresindekiler, radikal Şii lider Muktada El Sadr yanlısı sloganlar atarken, maskeli cellatlar, eski diktatörle tartışmaya giriyor. Saddam’ın asılmadan hemen önce birkaç kez yüksek sesle Kelime-i Şehadet getirdiği de duyuluyor.
XS
SM
MD
LG