Erişilebilirlik

2006'nın Ünlüleri Kimler Oldu?


Uzun zamandır beklenen bir düğün ve boşanan ünlü çiftler 2006’da eğlence dünyasının en çok konuşulan konuları arasındaydı. Ancak Hollywood’un bu yılki yeni yıldızları, ünlü bebeklerdi.

2006, Hollywood’da bebeklerin yılıydı. Merakla beklenen bu minik yıldızlar, herkesin ilgi odağı olmayı başardı. En çok ilgi gören bebekse Hollywood’un en güzel çifti ünvanına sahip Brad Pitt ve Angelina Jolie’nin kızıydı. Sosyal sorunlara karşı hassasiyetiyle bilinen çift, Haziran ayında bebekleri Shiloh’yu kucaklarına aldı. Minik Shiloh, şimdiden bir çok ilke imza attı, New York’taki Madame Tussaud müzesinde balmumundan heykeli yapılan ilk bebek oldu.

Olay yaratan bir diğer bebek ise Suri Cruise’du. Herkes, Tom Cruise ve Katie Holmes çiftinin yeni bebekleriyle olan ilk foftoğraflarını sabırsızlıkla bekledi. Ancak Nisan ayında doğan Suri’nin Ekim ayında Vanity Fair dergisine kapak oluncaya kadar basında hiçbir fotoğrafının yer almaması, birçok kişinin Suri’nin varlığını sorgulamasına bile neden oldu. Cruise ve Holmes ise Kasım’da, aylardır merakla beklenen gösterişli bir düğünle İtalya’da bir şatoda evlendi.

25 yaşındaki pop şarkıcısı Britney Spears ise Eylül ayında ikinci bebeğini doğurdu. Spears, Jayden James adını verdiği ikinci oğlunu, ilk oğlu Sean Preston’un birinci yaşgününden iki gün once dünyaya getirdi.

Pop yıldızı Madonna, bir yaşındaki Malavili David Banda adlı bebeği evlat edinerek yeni bir tartışma başlattı. İnsan hakları örgütleri, Madonna’ya evlet edinme işlemleri sırasında öncelik verildiğini ve Madonna’nın evlat edindiği bebeğe iyi bir anne olamayacağını iddia ederek protesto gösterilerinde bulundu. Bebeğin biyolojik babası ise bebeğin evlatlık verildiğini bilmediğini öne sürdü.

Ünlü yıldızlar, gündemi, bebekleriyle olduğu kadar boşanma haberleriyle de meşgul etti. Bu yıl en çok yankı yapan boşanma Beatles grubunun eski üyesi Paul McCartney ve Heather Mills arasında yaşandı. McCartney’nin Temmuz ayında boşanma davası açtıktan sonra servetinin nasıl paylaşılacağı, merak konusu oldu. Heather Mills’in Paul McCartney’nin bir buçuk milyar dolar olduğu sanılan servetinin dörtte birini alma olasılığı var.

Hollywood’un altın çifti Ryan Phillippe ve Reese Witherspoon’un Kasım ayında boşanacaklarını açıklaması ise herkesi şaşırttı. Phillippe’nin Witherspoon’u aldattığına ilişkin dedikodular, uzun süredir gündemdeydi. Reese Witherspoon, Nicole Kidman’dan sonra Hollywood’un en çok kazanan kadın oyuncusu. Birçokları, Witherspoon’un kendisi gibi oyuncu olan eşi Ryan Phillippe’den daha fazla para kazanmasının 7 yıllık evliliklerini bitirdiğini iddia ediyor.

Kasım ayında boşanacaklarını açıklayan başka bir ünlü çift daha vardı. Pop şarkıcısı Britney Spears ve rapçı Kevin Federline, ikinci bebeklerinin doğumundan 2 ay sonra 2 yıllık evliliklerini sona erdirdiklerini açıkladı. Boşanma haberi, Federline’in ilk albümünü piyasaya sürdüğü sırada ortaya çıktı. Album satışlarının iyi gitmediği biliniyor.

Sona eren bir başka Hollywood evliliği ise aktris Pamela Anderson ve müzisyen Kid Rock’unki oldu. İkili, birlikteliklerini tam 4 kez evlenerek kutlamıştı. Ancak son düğünden 4 ay sonra Anderson ve Kid Rock yollarını ayırmaya karar verdi. Bu, Pamela Anderson’un boşanmayla son bulan ikinci evliliği...

Bu yıl Hollywood’da skandal yaratan ünlüler de yok değildi. Aktör ve yönetmen Mel Gibson, bu yaz alkollü araç kullanırken polis tarafından durduruldu. Tutuklanırken Yahudi karşıtı sözler sarfettiği söylenen Gibson’un bu davranışının aktörün kariyerini nasıl etkileyeceği merak konusu oldu. Daha sonra özür dileyen Gibson, söz ve davranışlarının affedilemez olduğunu söyledi. Yahudi düşmanı olmadığını belirten ünlü aktör, böyle bir davranışın, zaten bağlı olduğu dinin kurallarına sığmayacağını ileri sürdü. Gibson’un son filmi Apocolypto, Aralık ayında Amerika’daki sinemalarda gösterime girdi.

Bu yılın gişe rekortmeni ise Karaip Korsanları serisinin ikinci filmi olan “Dead Man’s Chest” “Ölü Adamın Sandığı”ydı. Amerika’da 423 milyon dolar hasılat yapan film, dünya çapında 1 milyar dolardan fazla gelir getirdi. Karaip Korsanları, 2006’nın en çok kazanan filmi ünvanını elinde tutarken en çok tartışma yaratan film olamadı.

Borat adlı filmde, İngiliz komedyen Sacha Baron Cohen hayranlarını güldürmeyi başardı ancak Kazak halkını isyan ettirdi. Kazak yetkililer, Cohen’in Kazak halkını Yahudi düşmanı, cinsel ayrımcı ve kaba olarak yansıtması karşısında adeta ayaklandı. Bu arada filmin 116 milyon dolar gişe hasılatı yaptığı açıklandı.

2006 yılında en iyi erkek oyuncu Oscar’ını Capote’deki rolüyle Philip Seymour Hoffman, en iyi kadın oyuncu ödülünü ise Walk The Line filmindeki oyunuyla Reese Witherspoon aldı. Witherspoon Oscarı aldıktan sonra film başına 20 milyan dolar kazanan birkaç kadın oyuncu arasına katıldı.

XS
SM
MD
LG