Erişilebilirlik

Irak'ta Direnişçilerin Hedefi Polis


Irak lideri Saddam Hüseyin’in devrilmesinden bu yana ülkede yaşanan şiddet olaylarında 12 bin polis memuru öldü.

İçişleri Bakanlığı yetkilisi Cevat Bolani, konu ile ilgili açıklamayı dün Bağdat’ta düzenlediği basın toplantısında yaptı.

Dün Bağdat’ın Kuzeydoğusundaki bir intihar saldırısında 7 polis öldü. Karakola düzenlenen saldırıda 30 polis de yaralandı. Hükümeti zayıflatmayı amaçlayan direnişçiler sık sık polisi hedef alan saldırılar düzenliyor.

Amerikan ordusunun dün yaptığı açıklamaya göre, Iraklı güvenlik kuvvetleri direnişçilerin Bağdat’ta kaçırdığı 10’u çocuk 16 kişiyi kurtardı.

Bu arada, Irak’ın güneyindeki Samava kentinde polis iki gündür radikal Şii lider Muktada El Sadr’a bağlı milislerle çatışıyor. Cumartesi günkü çatışmalarda en az dört polis öldü. Yetkililer, kentte sokağa çıkma yasağı ilan etti. Kentte asayiş bir süre önce Amerikan kuvvetleri tarafından Iraklılara devredilmişti.

Bu arada Başkan Bush, ulusal güvenlik danışmanlarıyla Irak strajesini gözden geçirmeye devam ediyor. Hafta içinde Irak’a üç günlük ziyarette bulunan yeni Savunma Bakanı Robert Gates, önceki gün Camp David’de Bush’a bu temaslarıyla ilgili bilgi verdi.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG