Erişilebilirlik

Abbas Erken Seçim Konusunda Kararlı


Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas, erken seçim yapılması konusunda kararlı olduğunu ve şiddet olaylarının onu bu karardan caydırmayacağını söyledi.

Ramallah’da İngiltere Başbakanı Tony Blair’le bir araya gelen Abbas, Filistin’de parlamento ve devlet başkanlığı seçimleri yapılacağını vurguladı. Abbas, Hamas’ın iktidara gelmesinden bu yana Filistin’e uygulanan ambargonun kaldırılması için Başbakan Blair’den yardım istedi.

Başbakan Blair, erken seçim kararını desteklediğini belirtti ve Filistin’e yeniden yardım yapılması için çalışacağını söyledi.

Gazze'de Çatışmalar

Abbas’ın Cumartesi günü erken seçim çağrısında bulunması üzerine, Gazze’de çatışmalar tırmanmıştı. Hamas erken seçim yapılmasına karşı.

Gazze’de ateşkes ilan edilmesine rağmen sokaklardan silah sesi geldiği ve militanların devriye gezdiği bildiriliyor.

Ateşkes, tarafların silahlı çatışmalara ve toplu gösterilere derhal son vermesini öngörüyordu.

İktidarda olan Hamas’a bağlı militanlar, Gazze kentinde Mahmut Abbas’ın bürosunun bulunduğu binayı havan topu ateşine tuttu. Saldırıda genç bir kadın hayatını kaybetti. Gazze’nin kuzeyinde de Hamas militanları, gösteri düzenleyen El Fetih yandaşlarına ateş açtı. Olayda bir kişi yaralandı. El Fetih örgütü militanlarıysa, Hamas’ın iki bakanlık binasını ele geçirdi. Dışişleri Bakanı Mahmud el Zahar’ın içinde bulunduğu araç konvoyuna da ateş açıldı. Saldırıda yaralanan olmadı.



XS
SM
MD
LG