Erişilebilirlik

Kennedy Center Ödülü Sahipleri Belli Oldu


Washington’daki sanat merkezi Kennedy Center’in sahne, film ve müzik alanındaki en başarılı sanatçılara verilen yıllık ödülleri, dün akşam sahiplerini buldu.

Film yönetmeni Steven Spielberg, şarkıcı Dolly Parton ile Smokey Robinson, şef Zubin Mehta ile besteci Andrew Lloyd Webber, ömürleri boyunca başarılı sanat çalışmalarından ötürü ödüllendirildi.

Başkan Bush ve eşi, ödül kazanan sanatçılara Beyaz Saray’da dün gece bir yemek verdi.

A merikalı film yönetmeni Steven Spielberg, Jaws, Schndler’s List ile Saving Private Ryan gibi ünlü filmlere imzasını attı. Şarkıcı ve şarkı yazarı Dolly Parton birçok altın ve platin plak ödülü kazandı, ayrıca “Çelik Manolyalar” ile “9’dan 5’e” gibi ünlü filmlerde oynadı. Şarkıcı Smokey Robinson 1950’lerde Motown adıyla bilinen müzik hareketinin içinde yer alarak, Amerikan müzik tarihinde eşsiz bir yere kavuştu. Hindistan doğumlu Zubin Mehta, aralarında New York Philharmonic’in de yer aldığı bir çok orkestraya şeflik yaptı.

İngiliz besteci Andrew Lloyd Webber “Opera’daki Hayalet” ile Evita gibi müzikallerin bestecisi olarak tüm dünyada tanındı.
XS
SM
MD
LG