Erişilebilirlik

Papa'dan Birlik Çağrısı


İstanbul'daki temaslarını sürdüren Papa 16. Benedict, Katolik ve Ortodoks kiliselerinin yeniden birleşmesi çağrısında bulundu.

Fener Rum Patriği Bartolomeos'la biraraya gelen Papa Benedict, Aya Yorgi Kilisesi'nde Aziz Andreas Yortusu nedeniyle düzenlenen ayine katıldı.

Roma Katolik ve Rum Ortodoks kiliseleri, görüş ayrılıkları ve Vatikan'ın tüm Hıristiyan dünyası üzerinde yetki sahibi olma çabaları yüzünden 1054 yılında tamamen ayrılmıştı.

Papa Benedict ve Patrik Bartolomeos, yayınladıkları ortak bildiride, 'Avrupa'nın Hıristiyan kökenlerinin korunması, ancak diğer dinlere daha açık olunması" çağrısında bulundu.

Bildiride ayrıca, Avrupa Birliği genişleme sürecinde dini azınlıkların haklarının korunması gerektiği vurgulandı.

Papa, İstanbul'daki diğer temasları sırasında Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camisi'ni de gezdi. Sultanahmet ziyaretinde İstanbul müftüsüyle birlikte dua etti.

Papa ziyareti süresince alınan güvenlik önlemleri dolayısıyla İstanbul'un büyük bir kesiminde yaşamın felç olduğu bildirildi. Yaklaşık 100 kadar kişi de Papa'nın Ayasofya Müzesi'ni ziyaretini protesto etmek üzere İstanbul'da gösteri düzenledi.

XS
SM
MD
LG