Erişilebilirlik

Avusturya Türkiye'yi Uyardı


Avusturya, Ankara’nın Rum gemi ve uçaklarına limanlarını açmaması durumunda, üyelik görüşmelerinin askıya alınması çağrısında bulundu.

Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, Aralık ayındaki AB zirve toplantısına kadar Ankara’nın bu konuda adım atmaması halinde görüşmelere ara verilmesinin akıllıca bir karar olacağını söyledi. Plassnik bu açıklamayı AB Dışişleri Bakanları toplantısı için geldiği Brüksel’de yaptı.

Avrupa Birliği’nin genişlemeden sorumlu yetkilisi Olli Rehn, Türkiye’nin insan hakları ve demokrasi alanında Birliğin kriterlerini yerine getirmesi halinde üyeliğe kabul edileceğini söyledi. Rehn, Kıbrıs konusunda Aralık zirvesinden önce bir çözüm bulunabileceği umudunu da dile getirdi.

Türkiye’nin AB Baş görüşmecisi Ali Babacan, üyelik müzakerelerinin gecikmesinin bölge için olumsuz sonuçları olacağı uyarısında bulunuyor.. Babacan,Brüksel’de yaptığı açıklamada Rumların AB üyesi olmasından ötürü Kıbrıs konusunda Birliğin tarafsız olamayacağını savundu. Türkiye, Rumlara limanlarını açmadan önce Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne izolasyonların kaldırılmasını istiyor.

XS
SM
MD
LG