Erişilebilirlik

Bağdat'ta Saldırı: 14 Ölü


Bağdat’ın Şii mahallesinde kahvehaneye girişilen saldırıda en az 14 kişi öldü.

16 kişinin de yaralandığı saldırının intihar bombacısı ya da havan topuyla düzenlendiği konusunda çelişkili haberler geliyor.

Bu arada, asılarak ölüme mahkum edilen Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin, halka birlik çağrısında bulundu. Saddam Hüseyin’in 1988 yılında 180 bin Kürdü öldürmekle ilgili davasına ise, dün devam edildi.

Öte yandan, Irak İçişleri Bakanlığında görevli 57 kişi hakkında işkence iddiasıyla dava açıldı. Sanıklar, Bakanlığa bağlı hapishanelerdeki tutukluların insan haklarını ihlal etmekle suçlanıyor. Bakanlık sözcüsü Tümgeneral Abdül Kerim Halef, sanıklar arasında üst düzey yöneticiler, polis ve siviller de bulunduğunu açıkladı.

Sözcü Abdül Kerim Halef, adlarını açıklamadığı sanıkların işlerine son verildiğini vurguladı ve “akıbetlerine mahkemeler karar verecek” dedi. Sık sık direnişçilerin saldırılarına hedef olan polisler arasında moralin çok düşük olduğu bildiriliyor.

Geçen yıl Bakanlığa bağlı hapishanelerde çoğu Şii personelin Sünni tutuklulara işkence yaptığı belirlenmiş ve bazı cezaevleri kapatılmıştı.

XS
SM
MD
LG