Erişilebilirlik

Türkiye Yolsuzlukta 60'ıncı Sırada


Dünyada yolsuzluğun en çok olduğu ülkeler Irak, Haiti ve Burma olarak sıralandı. Türkiye’nin 60’ıncı olduğu listede Avrupa Birliği üyesi Yunanistan 54’üncü sırada yeralıyor.

Merkezi Berlin’de bulunan Uluslararası Saydamlık Derneği’nin bugün açıklanan yıllık raporunda 163 ülke yolsuzluk açısından değerlendirildi. Raporda Türkiye’nin yolsuzlukla mücadele alınında ilerleme kaydettiği vurgulanıyor.

Raporun Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkeleri arasında değerlendirilen Türkiye, bölgesinde Bulgaristan’ın ardından ikinci sırada yer alırken, Avrupa Birliğine gelecek yıl girmesi kararlaştırılan Romanya, genel sıralamada 84’üncü, bölgesel sıralamada da beşinci geliyor.

Yolsuzluk açısından, Özbekistan, Bangladeş, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Sudan’da da durumun son derece kötü olduğu belirtiliyor. Rapora göre yolsuzluk olan ülkeler yoksulluğun da ençok olduğu ülkeler...

Saydamlık Derneği Başkanı Huguette Labelle, bu ülkelerdeki insanların hayat kalitesini yükseltmek için yapılması gereken çok şey olduğunu söyledi. Yolsuzluğun en az olduğu ülkeler Finlandiya, İzlanda, Yeni Zellanda, Danimarka, Singapur ve İsveç.. Amerika ise 20’inci sırada yer alıyor.

XS
SM
MD
LG