Erişilebilirlik

Ramadi'de Yerel El Kaide Sorumlusu Öldürüldü


Ramadi’de düzenlenen hava saldırısında bir yerel El Kaide liderinin öldürüldüğü bildirildi.

Amerikan ordusu tarafından yapılan açıklamada, güdümlü füzeyle vurulan bir araçta bulunan Rafa Abdül Selam Hamud El İsavi ve sürücüsünün öldüğü belirtildi.

Ebu Taha adıyla bilinen militan lider, Ramadi ve civarında kendi başına bir emirlik kurmuştu. Ebu Taha’ya bağlı militanlar, geçen ay Ramadi kent merkezinde düzenledikleri ­özel geçit töreniyle, bağımsızlık ilan ettiklerini duyurmuştu.

Amerikan birlikleriyse, kentin denetimini yeniden ele geçirmeye çalışıyor. Amerikan ordu yetkilileri, Ebu Taha’nın, Irak içinde saldırı düzenlemesi için başka ülkelerden militan getirttiğini belirtiliyor.

Öte yandan bugün Bağdat’ta silahlı saldırganlar bir kontrol noktasında üç polisi öldürdü, birini de yaraladı. Dün ayrıca Bağdat’ın batısında yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu bir Amerikan askeri öldü. Bu şekilde Amerika, Kasım ayı içinde ilk kaybını verdi.

Geçen ay Irak’ta 104 Amerikan askeri öldürülmüştü. Ekim ayı, Amerikan kuvvetlerinin Irak’a girdiği 2003 yılından bu yana en çok kayıp verdiği dördüncü ay oldu.
XS
SM
MD
LG