Erişilebilirlik

Bağdat'ta Bombalı Saldırıda 7 Kişi Öldü


Kalabalık pazar yerindeki saldırı bomba yüklü bir motorsikletle gerçekleştirildi. Ölenler arasında motorsiklet sürücüsü de var.

Bu arada silahlı kişiler Bağdat Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Dekanını, eşi ve oğluyla birlikte öldürdü. İki özürlü sporcu ve antrenörü de yine silahlı kişiler tarafından kaçırıldı.

Bağdat’taki diğer şiddet eylemlerinde direnişciler bir kontrol noktasında 3 polisi öldürdü, birini de yaraladı.

Diyala ilinde de en az 2 polisle bir sivil öldürüldü.

Öte yandan Amerikan ordusu, geçen hafta Bağdat’ta kaçırılan Amerikan askerinin hala sağ olduğunu bildirdi. Askeri sözcü, 41 yaşındaki Irak asıllı Ahmed Osayd el Taayi’nin bırakılması için görüşmeler yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Celal Talabani ise, Amerikan birliklerinin, iki-üç yıl daha, Irak ordusu güçleninceye kadar, ülkede kalması gerektiğini söyledi.

Talabani, Paris’te yaptığı açıklamada, Irak’ın, üç yıl sonra , Amerikan ordusunu minnetle uğurlayacak duruma gelebileceğini belirtti.

Talabani, bir hafta sürecek Fransa ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’la görüşecek ve Paris hükümetini Irak’ın yeniden yapılanmasına daha fazla katkıda bulunmaya ikna etmeye çalışacak.

XS
SM
MD
LG