Erişilebilirlik

New York Türk Film Festivali Sona Erdi


New York Türk Film Festivali, 21–28 Ekim tarihleri arasında yapıldı. Bu yıl sekizincisi düzenlenen festival, büyük ilgi topladı. Festival, uluslararası başarılara imza atan Fatih Akın’ın İstanbul Hatırası filmiyle kapandı.

8'inci New York Türk Film Festivali bu sene ilk defa endüstrinin prestijli mekanlarından biri olan Village East salonlarında gerçekleştirildi ve programında yirmi film yer aldı. Festivale Türk ve yabancı 2 binin üzerinde sinemasever geldi.

Festivalin bu seneki programında İstanbul teması ağırlıklıydı. Festivalin koordinatörlerinden Kaan Nazlı , İstanbul’un Avrupa Birliği tarafından 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti seçilmesinden dolayı festival komitesinin böyle bir karar aldığını belirtti. Nazlı Amerika’da bu temanın büyük ilgi topladığını bunda da Türk yönetmenlerin uluslarası başarılarının etkisinin büyük olduğunu belirtti.

Nazlı bu yıl festivalin ilk defa endüstrinin prestijli mekanlarından biri olan Village East salonlarında gerçekleşmesinin seyirci sayısının artmasında büyük etkisi olduğunu vurguladı.

Festival geçen senelerden farklı olarak bu yıl, Amerikan medyasında da geniş yer buldu. Nazlı bu ilginin başlıca nedenin yine Türk yönetmenlerin arka arkaya uluslararası başarılara imza atması olduğunu ifade etti.

8'inci New York Türk film festivali iki binin üzerinde sinema severi salonlarına çekmeyi başararak ve Amerikan medyasında geniş yer bularak tamamlandı.

Haberin tamamını ve Elif Özmenek'in Kaan Nazlı'yla yaptığı söyleşiyi yukarıdaki Windows Media bağlantısına tıklayarak dinleyebilirsiniz .

XS
SM
MD
LG