Erişilebilirlik

Bulgaristan'da Seçimler 2'inci Tura Kaldı



Bulgaristan’da cumhurbaşkanlığı seçimini şu anda bu makamda bulunan Georgi Parvanov’un kazandığı ancak katılma oranının düşük olması nedeniyle gelecek hafta ikinci tur seçim yapılacağı açıklandı.

İlk sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Parvanov oyların yüzde 64’ünü, aşırı sağcı Ataka Partisi’nin adayı Volen Siderov’un ise yüzde 22'sini aldı.

Dünkü seçime katılma oranı yüzde 43’tü. Katılımın en az yüzde 50 olması gerektiği için, seçmenler gelecek hafta Parvanov ile Siderov arasında tekrar tercih yapacak.

Bir çok seçmen Parvanov’un, ülkenin NATO’ya girmesinde ve Avrupa Birliği üyeliği için yaptığı çalışmalardan memnun. Ekonomik reformların yetersizliği ve yolsuzluğun önlenememesi ise Parvanov'a yönelik en yaygın eleştiriler.

Aşırı milliyetçi Cumhurbaşkanı adayı Volen Siderov ise Batı’yla yakın ilişkilere karşı çıkıyor ve ülkedeki Türk ve Çingene azınlıklara karşı sert söylemleriyle tanınıyor.

Ataka partisi, Sofya’daki bir camiden hoparlörle ezan okunmasını durdurmak için Temmuz ayında kampanya açmıştı.

Parti yetkililerine göre, cami etrafında çadır kuran Ataka üyelerinin hoparlörlerinin tamamen kapatılması için açtığı imza kampanyasına 35 bin kişi katıldı.

XS
SM
MD
LG