Erişilebilirlik

'Bağdat'ta Saldırılar Yüzde 22 Oranında Arttı'


Amerikan askeri sözcüsü Tümgeneral William Caldwell, Bağdat’ta şiddet olaylarının Ramazan'ın ilk üç haftasında yüzde 22 oranında arttığını bildirdi. Caldwell hayal kırıcı bu durum karşısında Bağdat’taki güvenlik operasyonlarının gözden geçirilmekte olduğunu açıkladı.

Saldırıların ve can kaybının artması Irak hükümetinin şiddeti durdurması yönündeki baskıları artırdı. Başbakan Nuri El Maliki önceki gün ülkenin önde gelen iki Şii lideriyle görüştü.

Görüşmede, ülkede güvenlik durumunu düzeltecek somut bir öneride bulunan olmadı.

Irak’ta dünkü bombalı intihar saldırılarında otuzu aşkın kişi öldü. Bağdat’ın kuzeyindeki Halis kasabasında düzenlenen son saldırıda en az 10 kişi öldü, yirmiden fazla kişi yaralandı. Bağdat’ta en az 8 kişi daha çatışmalarda yaşamını yitirdi.

Kerkük’te bir banka önünde patlayan bomba en az 12 kişinin ölümüne , çok sayıda kişinin de yaralanmasına yol açtı. Musul’da bir polis karakoluna bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda en az 11 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı.

Amerikan ordusu Salı ve çarşamba günü 13 Amerikan askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Irak’ta son 20 günde 72 Amerikan askeri öldü.

XS
SM
MD
LG