Erişilebilirlik

Papa 28 Kasım'da Türkiye'de


Vatikan, Papa’nın Türkiye’yi Kasım ayı sonunda ziyaret edeceğini resmen açıkladı. Açıklamada Papa'nın 28 Kasım Salı günü Türkiye'ye gideceği ve 1 Aralık Cuma günü geri döneceği belirtiliyor.

Papa'nın, 12 Eylül'de, memleketi Almanya'da, Regensburg Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada Hz. Muhammed ile ilgili sözleri tepkilere yol açmış ve ziyaretin ertelenmesi ihtimali ortaya çıkmıştı.

Papa, bir grup din adamına hitaben yaptığı konuşmada, 14. yüzyılda yaşamış Bizans İmparatoru Manuel Paleologos'a atıfta bulunarak, Hazret-i Muhammed'in dünyaya kötülükten başka birşey getirmediğini söylemişti.

Papa'nın konuşmasına sadece Müslüman ülkeler değil Avrupa ülkelerinde yaşayan Müslümanlar da sert tepki gösterdi. Vatikan ve daha sonra Papa birkaz kez şahsen özür dilemesine rağmen sözlerinin sebep olduğu siyasi fırtına uzun bir süre devem etti.

Papa, dört günlük ziyareti sırasında Ankara, İzmir, Efes ve İstanbul'da temaslarda bulunacak. Papa'nın ziyareti sırasında Selçuk'ta Meryem Ana Kilisesi'ne uğraması ve İstanbul'da Fener Rum Patriği Bartholomew'la görüşmesi bekleniyor.

XS
SM
MD
LG