Erişilebilirlik

Kerkük'te Bombalı Saldırılar


Kerkük’te dün bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda en az 11 kişi öldü, 65 kişi de yaralandı.

Polis ardarda 7 patlama olduğunu, bunlardan üçünün intihar saldırısı olduğunu açıkladı. Bomba yüklü araçlardan biri kalabalık bir pazarın, bir diğeri de kızların gittiği bir okulun yakınlarında patladı.

Bağdat’ın doğusundaysa yola yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu en az dört kişi hayatını kaybetti. Bombanın, o sırada yoldan geçen ve içişleri bakanlığına ait bir resmi aracı hedef aldığı kaydedildi. Saldırıda bakanlık yetkilisi yaralanmadı.

Bağdat’ın kuzeyindeki Balad’da da hastane yetkilileri, Şii milislerin Cuma gününden beri en az 40 Sünni Iraklıyı öldürdüğünü bildirdi. Saldırıların, Cuma günü aynı bölgede 14 Şii işçinin öldürülmesine misilleme olduğu belirtildi.

El Anbar’daysa iki Amerikan askerinin öldüğü açıklandı.

Öte yandan bir grup Sünni direnişçi, Irak’ın bazı bölgelerinde bir “İslam devleti” kurduklarını duyurdu. İnternet’te açıklama yapan ve bazı direnişçi örgütlerin oluşturduğu Mücahit Şurası, Sünnilerin çoğunlukta olduğu altı ilin tamamı ve iki ilde de kısmen İslam devleti kurulduğunu belirtti. Şura, Irak’taki El Kaide örgütünün denetiminde bulunuyor.
XS
SM
MD
LG