Erişilebilirlik

Irak'ta Şiddet: 17 Kişi Öldü


Irak'ın kuzeyindeki Kerkük'te binlerce Irak polisi ve asker büyük çaplı bir güvenlik operasyonuna girişti. Yetkililer, kent merkezinde motorlu araç ve yaya trafiğini ikinci bir emre kadar yasakladıklarını açıkladı. Kerkük son zamanda artan şiddet olaylarına sahne oluyor.

Bir Iraklı sözcü, güvenlik güçlerinin Kerkük'ün bütün mahallelerinde arama yaptığını bildirdi. Aramalarda yüzlerce silah ve çok sayıda direnişçi zanlısının ele geçirildiği bildirildi. Bu kişilerin sayısı açıklanmadı.

Irak'ta bugünkü şiddet olaylarında en az 17 kişi öldü. Bunlar arasında kuzeydeki Tel Afer'de bir polis kontrol noktasına bir intihar bombacısı tarafından girişilen saldırıda ölen 8 kişi de bulunuyor. Bu olayda 6 kişi de yaralandı.

Bağdat ve çevresindeki saldırılarda ise toplam 9 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Bu arada Irak'ta koalisyon kuvvetlerinin Iraklı polisleri eğitme programını yöneten Amerikalı Tümgeneral Joseph Peterson, Irak'ta son iki yıl içinde 4,000 Iraklı polisin öldürüldüğünü, 8,000'inin de yaralandığını söyledi.

Öte yandan Amerikan askeri yetkilileri, Irak ve koalisyon birliklerinin bu hafta içinde Bağdat'ta 28 terörist zanlısını yakaladıklarını açıkladı. Bunlar arasında, "çok değerli" oldukları belirtilen üç kişi de bulunuyor. Bu zanlıların kimlikleri açıklanmadı.

XS
SM
MD
LG