Erişilebilirlik

Gürcistan Rusya'yı Tehdit Etti


Gürcistan Merkez Bankası Başkanı, Rusya ekonomik yaptırımları kaldırmazsa, ülkesinin Moskova’nın Dünya Ticaret Örgütü’ne girmesini engelleyebileceğini söyledi.

Roman Gotsiridze, Rusya’nın 149 üyeli ticaret örgütüne girmesine, yaptırımlar kalkmadıkça, destek vermeyeceklerini belirtti. Dünya Ticaret Örgütü’nün dışında kalan tek büyük ekonomik güç olan Rusya, örgüte giriş görüşmelerini bu ay tamamlamayı umuyor.

Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Gürcistan’ı provokasyon ve şantajdan vazgeçmeye çağırdı. Rus parlamentosu da casusluk iddiasıyla geçen hafta dört Rus subayını tutuklayan Gürcistan’ı sert bir dille kınadı.

Bu arada Rusya, Gürcistan’ı, ayrılıkçı Abhazya’nın bazı bölümlerindeki askerlerini çekmeye zorlamak için, Güvenlik Konseyi’ne tasarı sundu. Tasarıda Tiflis hükümetinden kışkırtıcı eylemlerine son vermesi de istendi. Gürcistan ise Rusya’yı Güvenlik Konseyi’ndeki nüfuzunu kötüye kullanmakla suçladı. Rusya geçen hafta sunduğu bir diğer tasarıyla, Güvenlik Konseyi’nin, 4 Rus subayını casusluk suçlamasıyla tutuklayan Gürcistan’ı kınamasını istemişti.

XS
SM
MD
LG